Poraz Caje Laboral, Teletović 15 poena

ACB liga

Poraz Caje Laboral, Teletović 15 poena

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 14. kola španjolske košarkaške lige Estudiants je pred svojim navijačima bio bolji od Caje Laboral, za koju je naš bh internacionalac Mirza Teletović ponovo pružio dobru partiju.

Estudiantes je u neizvjesnoj završnici uspio doći do trijumfa u duelu sa Cajom Laboral. Nošeni podrškom 9.500 navijača izabranici Luisa Casimroa odigrali su iznad svojih mogućnosti i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

Estudiantes su do pobjede nosili German Gabriel sa 17, te Medley-Caner sa 12 poena, dok su kod poražene momčadi najefikasniji bili San Emeterio sa 18 i Mirza Teletović sa 15 poena. Naš internacionalac upisao je i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije