Poraz Mršića, debi Bajramovića
Kenan Bajramović imao uspješan debi za novi klub

Tursko košarkaško prvenstvo, 20. kolo

Poraz Mršića, debi Bajramovića

Dva gradska derbija odigrana su u 20. kolu turskog košarkaškog prvenstva. Efes Pilsen nadigrao je Galatasaray sa 79:75, dok je Bešiktaš porazio Fenerbahče Ulker rezultatom 110:95.

Efes je ostao na jednom porazu u prvenstvu Turkse. Ekipi Ergina Atamana kao da je godila eliminacija iz Eurolige jer sa mnogo više svježine igraju u domaćem prvenstvu. Derbi protiv Galate riješili su zahvaljujući odličnom Charlesu Smithu (19 poena) i dobroj odbrani u posljednjih nekoliko minuta.

Huseyin Besok bio je najefikasniji igrač Bešiktaša (23), ali i meča.
Damir Mršić i Bogdan Tanjević nakon šoka u Euroligi od Cibone i uvjerljivog domaćeg poraza, nisu imali mnogo šansi ni protiv razigranog Bešiktaša (95:110). Mršić je sa 14 poena bio jedan od boljih u poraženom sastavu, dok je Jimmy Baxter sa 25 koševa predvodio pobjednike.
Treba spomenuti da je za Turk Telekom sa 9 poena debitovao Kenan Bajramović. Sastav iz Ankare slavio je sa 83:79 na gostovanju kod Mersina, a bh. reprezentativac na parketu je proveo 17 minuta.

Poredak
1. Efes Pilsen 19-1, GS CafeCrown 16-4, Türk Telekom 15-5, Fenerbahce Ülker 14-6, BJK ColaTurka 11-9, Antalya BŞB 11-9, Karşıyaka 10-10…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.