Poraz Olimpije, 9 poena Bavčića
Bavčić u dresu Koelna

Euroliga, 1. kolo

Poraz Olimpije, 9 poena Bavčića

Adnan Beganović

Večerašnjim susretom između Maccabija i Olimpije otvorena je nova sezona košarkaške Eurolige. Maccabi na svom terenu nije imao većih problema protiv izabranika Jurija Zdovca i na kraju je sasvim zasluženo došao do trijumfa (85:65).

Od samog početka susreta Maccabi je u svojoj Nokia Areni pred oko 11.000 gledaoca gostima iz Slovenije pokazao da je gazda na svom terenu. Iz minuta u minut prednost izraelske momčadi je rasla, a već nakon prve četvrtine Maccabi je imao plus deset (20:10).

Kako se bližio kraj susreta prednost domaćih je konstantno rasla, a konačnih 85:65 pravi je omjer snaga na terenu.

U redovima Maccabija najefikasniji su bili Alan Anderson sa 23 i Andrew Wisniewski sa 19 poena, dok su kod Olimpije sa po 13 poena najučinkovitiji bili Bečirović i Walsh. Naš reoprezentativac Edin Bavčić postigao je 9 poena.

Euroliga, 1. kolo:

Maccabi – Olimpija 85:65 (20:10, 17:13, 18:22, 30:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.