Poraz Partizana u Mađarskoj

Poraz Partizana u Mađarskoj

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u susretu 13. kola ABA lige od Szolnokija rezultatom 70:68.

Szolnoki je vodio od samog početka ove utakmice. Razbili su srbijasnki tim u prvom poluvremenu ove utakmice, nakon kojeg su imali 12 poena prednosti 47:35, iako su u pojednimi trenucima imali i 18 razlike.

Ipak, u drugom poluvremenu mnogo bolja igra Partizana. Odličnom igrom u trećoj dionici vratili su se u utakmicu , te se u posljednjih deset minuta ušlo sa dva poena prednosti za Szolnoki 54:52.

U veoma neizvjesnoj završnici bolje se snašao Szolnoki, koji je ovom pobjedom otvorio vrata Igokei za nastup u Euroligi naredne sezone.

Marton Bader je u pobjedničkom sastavu ubacio 18 poena, dok je Drew Gordon ubacio 20 poena kod crno-bijelih.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.