Poraz Portlanda u Minnesoti
Foto: EPA

Lillard promašio šut za pobjedu

Poraz Portlanda u Minnesoti

Igrači Portlanda nisu uspjeli savladati ekipu Minnesote u neizvjesnoj utakmici u kojoj su se ekipe u više navrata smjenjivale u vodstvu.

Minnesota je na svom parketu dočekala Portland koji se grčevito bori za poziciju koja bi ovu ekipu odvela u play-off.

Timberwolvesi su odlično otvorili utakmicu, te na krilima sjajnog Rickyja Rubija koji je odlično razigravao svoje saigrače i u prvoj četvrtini zabilježio devet asistencija, prvi period riješili u svoju korist rezultatom 29:23.

U drugoj četvrtini, ipak, Trail Blazersi dolaze do svoj igre, pa sjajnom serijom 29-7 dolaze do potpunog preokreta, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 57-49.

Portland je većinu trećeg perioda držao prednost, da bi, ipak, pred sami kraj četvrtine ekipa Minnesote uspjela preokrenuti rezultat. Treća četvrtina je završena rezultatom 86:83 za domaćine, a u zadnjoj četvrtini ni jedna ekipa nije uspjela ostvariti osjetniju prednost tako da se gledao veoma neizvjestan susret. 

U zadnjoj minuti Portland je došao na samo poen zaostatka, a čak su nakon promašene trojke Wigginsa igrači Trail Blazersa imali priliku uputiti šut za pobjedu. To je uradio Lillard, međutim nije bio precizan pa je utakmica završena rezultatom 110:109 za Minnesotu.

Minnesotu su do pobjede vodili Wiggins sa 29 poena, i Towns sa 34 poena i 12 skokova, dok je Rubio, uz veoma loš šut, dodao 11 poena, ali i 16 asistencija.

U poraženoj ekipi je najefikasniji bio Damian Lillard koji je postigao 25 poena, uz četiri skoka i šest asistencija. Uz Lillarda, solidne partije su pružili McCollum i Harkless sa po 17 poena, te Al-Farouq Aminu sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Portland već sutra gostuje Utah Jazzu gdje će nastaviti borbu za play-off, dok njihov direktni konkurent za osmu poziciju Denver, takođe sutra, gostuje New Orleans Pelicansima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi