Poraz Zvezde, Efes slavio nakon produžetaka

Euroliga

Poraz Zvezde, Efes slavio nakon produžetaka

D. Vejo

Večeras je u okviru petog kola Eurolige odigrano tri susreta. 

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od ekipe Baskonije rezultatom 63:70, po četvrtinama je bilo 15:22, 13:15, 20:22 i 15:11.

Izabranici Dejana Radonjića slabo su otvorili utakmicu. Prvo poluvrijeme loše je proteklo za crveno-bijele, koji su prikazali slabašno izdanje, ponajviše kada je u pitanju odbrana što je gost vješto iskoristio. Na početku trećeg perioda Simonović pogađa dvije trojke, a za tim i Jenkins. Međutim, Baskonija stabilizuje igru te ostvaruje seriju od 6:0 te tako stiže do 11 poena prednosti, s kojima ulazi u posljednji period. U posljednjoj četvrtini Zvezda je zaigrala nešto bolje, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari povoljan ishod.

Kada je u pitanju efikasnost, u domaćem timu to je bio Gudurić sa 12 datih koševa, dok su to kod Baskonije bili Beaubois i Larkin sa 16 postignutih poena.

Pored njih, sastali su se Anadolu Efes i Panathinaikos. Domaći tim slavio je rezultatom 91:83 nakon drugog produžetka. Najefikasniji u Efesu bio je Heurtel sa 17 datih poena, dok je to kod Grka bio Rivers s 15 datih koševa.

Večeras su još snage odmjerili Žalgiris i Darussafaka, gdje su gosti slavili rezultatom 80:83. Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Jankunas i Westermann sa 21 datim poenom, dok su to kod Darussafake bili Moerman i Wilbekin sa 16 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi