Poraz Zvezde u Kazanu

Poraz Zvezde u Kazanu

Midhat Šljivak

Košarkaši ruskog Unicsa iz Kazana savladali su u 3. kolu  grupe L Eurocupa ekipu Crvene zvezde rezultatom 78:59.

Beogradski tim je odigrao veoma dobro u prvoj četvrtini. Kontrolisali su igru, te su nakon prve četvrtine imali šest poena prednosti 16:10. Mnogo efikasnija košarka viđena je u drugoj četvrtini kada je Unics zaigrao mnogo bolje, te su ovu četvrtinu riješili u svoju korist 26:19, pa se na poluvrijeme otišlo sa poenom rednosti za Unics 36:35.

Tim iz Kazana je odigrao bolje i treću dionicu. Stvorili su nakon tri četvrtine prednost od osam poena 60:52, da bi u posljednjoj dionici Zvezda potpuno stala. Ubacili su samo sedam poena, što je iskoristio Unics koji je na kraju zasluženo slavio.

Mire Chatman je sa 20 poena predvodio Unics, dok je kod Zvezde DeMarcus Nelson ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.