Porazi Thunder Cityja, Grizzliesa i Rocketsa

NBA liga

Porazi Thunder Cityja, Grizzliesa i Rocketsa

Edmir Škorić

U derbijima Zapadne konferencije, Los Angeles Clippersi slavili su protiv Oklahome City Thundera u gostima sa 120:108, dok su Houston Rocketsi poraženi sa 105:100 u Portlandu.

Iscrpljena Oklahoma, koja i dalje igra bez Kevina Duranta, nije smogla snage da zaustavi nevjerovatnog Chrisa Paula, kojem je malo nedostajalo za double-double. Paul je ubacio 33 poena uz devet asistencija, dok je JJ Reddick ubacio 25 poena.

U timu Oklahome Anthony Morrow je bio najefikasniji sa 26 poena, dok je Russell Westbrook ubacio 24 poena. LaMarcus Aldridge je TrailBlazerse vodio do pobjede nad Rocketsima sa 26 poena i 14 skokova. Brewer je na suprotnoj strani ubacio 23 poena. 

Od Jamesa Hardena se više očekivalo, ali on je na kraju ubacio 18 poena. 

Golden State Warriorsi su nastavili s pobjedama, a večeras su sa 105:98 savladali Detroit Pistonse uz 27 poena Klaya Thompsona. Drummond je kod Pistonsa ubacio 22 uz čak 27 skokova, a Monroe 20 poena.

U derbiju na Istoku je Miami sa 104:98 bio bolji od Brooklyn Netsa. Sjajni Wade je Heat vodio sa 28 poena. Kod Netsa je Deron Williams sa 18 bio najbolji uz Jareta Jacka, koji je ubacio isti broj poena. 

Chicago Bullsi, koji i dalje igraju bez Derricka Rosea i Jimmyja Butlera, savili su u Philadelphiji tek nakon produžetaka, rezultatom 104:95. Prethodno je regularan dio meča završen sa 92:92. 

Nevjerovatni Pau Gasol ubacio je 27 poena uz 16 skokova, a svoju noć imao je Aaro Brooks, koji je ubacio čak 31 poen. Vrijedan spomena je i poraz Memphisa u Bostonu (95:92), trijumf Sacramento Kingsa u Charlotteu (113:106), Phoenix Sunsa nad Minnesotom (106:97)…




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.