Portland deklasirao Philadelphiju, Nurkić odigrao još jedan dobar meč

Pobijedili lakše od očekivanog

Portland deklasirao Philadelphiju, Nurkić odigrao još jedan dobar meč

Endin Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su ubjedljivo savladali Philadelphiju 76erse sa 129:95, a solidnu partiju odigrao je Jusuf Nurkić.

Portland se lakše od očekivanog obračunao s Philadelphijom i stigao do svoje 21 pobjede u ovoj sezoni. Domaći su od samog početka krenuli u visokom ritmu, te su nakon prve dionice vodili sa 31:20. Portland je nastavio odlično igrati u nastavku, a na poluvremenu su vodili 70:41 i bilo je jasno ko će slaviti u ovom meču.

U nastavku meča trener Portlanda je šansu dao većinom košarkašima s klupe, dok je odmarao svoje najveće zvijezde. Philadelphia nije imala snage da ozbiljnije ugrozi prednost Portlanda u ovom meču i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti domaći tim.

U posljednjoj dionici Portland je malo pustio gas, no svejedno su domaći slavili 34 poena razlike jer je konačan rezultat bio 129:95. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je na parketu proveo svega 21 minutu što je znatno manje od njegove minutaže.

Nurkić je za to vrijeme bio jako dobar i ubacio je 14 poena uz šest skokova, tri asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu. U ekipi Portlanda istakao se ovaj put McCollum sa 35 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Simmons sa 19 poena.

Top Komentari

Haroni
Fin osječaj kad možeš pola utakmice odigrat sa drugom i trečom postavom.
3 1
Zoilomas
Oderase im guzove
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi