Portland doživio ubjedljiv poraz u Staples Centru, Nurkić se sinoć nije proslavio protiv Clippersa

Domaći lagano slavili

Portland doživio ubjedljiv poraz u Staples Centru, Nurkić se sinoć nije proslavio protiv Clippersa

E. Čaušević

Košarkaši Portlant Trail Blazersa doživjeli su sinoć ubjedljiv poraz protiv Los Angeles Clippersa sa 116:86.

Portland se nije baš dobro proveo u Staples Centru jer su Clippersi lakše od očekivanog uspjeli da upišu novu pobjedu.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i već nakon prve dionice vodili su sa 31:17. Portland je nešto bolje igrao u drugoj četvrtini, ali nisu uspjeli da smanje zaostatak za Clippersima, te se na pauzu otišlo kod rezultata 56:42 za domaće.

Meč je bio riješen u trećoj četvrtini u kojoj su Clippersi napravili razliku koju gosti iz Portlanda do kraja nisu mogli stići. Domaći su treću dionicu dobili sa 35:19 i imali su prednost 91:61.

U posljednjoj četvrtini je bilo samo pitanje kojim rezultatom će Clippersi slaviti, a na kraju je to bilo sa 116:86.

Clipperse je do pobjede vodio Kennard sa 23 poena, dok je Jackson dodao 18 poena. U ekipi Portlanda najefikasniji bio je McCollum sa 20 poena, te je dodao po četiri asistencije i skoka.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije se previše proslavio u sinoćnjoj utakmici. Nurkić je na parketu proveo skoro 24 minute, te je uspio upisati svega četiri poena i dodati još deset skokova i četiri asistencije.

Od ostalih mečeva izdvajamo pobjedu Brooklyn Netsa protiv Washington Wizardsa sa 104:90, dok je Chicago u gostima pobijedio Toronto sa 111:108.

Top Komentari

Babajaga
Kako ga je zubac stavio u džep ajme meni! Nije mrdnuo cijelu utakm. Ispod kosa mrtav frajer bio
3 1
Peđa
Razbio ga Zubac...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti