Portland nakon produžetka pobijedio Golden State, čudesni Lillard ubacio 61 poen

Sjajan meč

Portland nakon produžetka pobijedio Golden State, čudesni Lillard ubacio 61 poen

E. Čaušević

Portland Trail Blazersi su u fantastičnom meču savladali Golden State Warriorse nakon produžetka sa 129:124, a meč je bio u znaku nevjerovatnog Damiana Lillarda.

Portland i Golden State su odigrali jedan od najboljih mečeva sinoćnjeg programa, a u centru pažnje našao se Lillard koji je pružio možda i najbolju utakmicu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Nakon prve dionice Portland je vodio sa 27:23, ali su Warriorsi u drugoj četvrtini uspjeli da preokrenu, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 57:53 za goste.

No, Portland se nije predavao i uspio je držati priključak. Bilo je jasno da nas očekuje nevjerovatna završnica, a domaći su zahvaljujući Lillardu uspjeli da izbore produžetak (113:113).

U produžetku su Warriorsi posustali što je Portland itekako iskoristio i došao do pobjede rezultatom 129:124.

Nestvaran meč odigrao je Damian Lillard koji je ubacio 61 poen i dodao je još deset skokova i sedam asistencija. Kod gostiju istakao se Alec Burks sa 33 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi