Portland poražen od New Orleansa
Foto: EPA

Trener Stotts odmarao Lillarda

Portland poražen od New Orleansa

D. Rakanović

Portland Blazersi poraženi su protiv New Orleans Pelicansa sa 100:103,  u posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone NBA lige. 

Portland je bolje ušao u utakmicu, nakon prvog perioda igre imao je osam poena prednosti (30:22). Međutim, u drugom periodu se Pelicansi bude i na poluvrijeme odlaze sa neriješenim rezultatom (53:53). Domaći bolje igraju u trećem periodu i ponovo dolaze do sedam poena prednosti, ali ponovo pad u igri Portlanda u posljednjem periodu te New Orleans preokreće utakmicu u svoju korist i odlazi na šest poena prednosti na dvije minute prije kraja. Blazersi se ipak vraćaju u utakmicu i poenima Wonleha dolaze na samo jedan poen zaostatka blizu minut do kraja, ali za više od toga nisu imali snage. 

Trener Terry Stotts je odmarao i ovu utakmicu svoju prvu violinu Damiana Lillarda kako bi što odmorniji dočekali play-off seriju protiv Golden Statea. CJ McCollum i Jusuf Nurkić su propustili i ovu utakmicu zbog povreda, a pitanje je da li će Nurkić biti spreman za prvu utakmicu doigravanja.  

U redovima New Orleansa se istakao Jordan Crawford sa 15 poena, Solomon Hill je dodao 13 poena.  

Kod Portlanda se istakao Shabazz Napier sa 25 poena, Pat Connaughton je dodao 19, a Noah Vonleh 12 poena, uz 19 skokova. 

Pelicansi su sezonu završili na desetoj poziciji na Zapadu sa omjerom 34:48, tako da je pred njima duga pauza do početka priprema za narednu sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti