Portland slavio protiv New Orleansa, Nurkić ubacio 12 poena

Nova pobjeda Trail Blazersa

Portland slavio protiv New Orleansa, Nurkić ubacio 12 poena

Portland Trail Blazersi slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv New Orleans Pelicansa sa 103:93. 

Bio je ovo veoma zanimljiv meč u kojem smo vidjeli tri potpuno različite i jednu izjednačenu četvrtinu. 

Prva dionica pripala je domaćima koji su bili bolji sa 29:19, ali su gosti preokrenuli u drugoj koju su dobili sa 29:18 i na odmor su otišli sa prednošću od pola koša. 

Treća četvrtina donijela je nešto izjednačeniju košarku, a i tu su se gosti bolje snašli pa su slavili sa 25:24. Ipak, na kraju je odlučilo posljednjih 12 minuta košarke i mnogo bolja partija Portlanda. Domaći su posljednji period riješili u svoju korist rezultatom 32:20 te su na taj način uspjeli da upišu pobjedu. 

Bio im je ovo treći trijumf iz četiri meča ove sezone, a do njega ih je vodio CJ McCollum sa 23 poena. Damian Lillard i Even Turner imali su po 13 ubačaja, dok su Ed Davis i Jusuf Nurkić dodali po 12. Bh. centar je osim 12 poena upisao i sedam skokova za 20 minuta provedenih na parketu. 

Kod Pelicansa DeMarcus Cousins je imao svoju noć i postigao je 39 poena čemu je dodao i 13 skokova, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu za pobjedu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi