Portland sredio i Oklahomu, Kraljevi prizemljili Rakete

NBA liga

Portland sredio i Oklahomu, Kraljevi prizemljili Rakete

M. Šljivak

Veliki derbi Zapadne konferencije odigrali su u Chesapeake Energy Areni domaća Oklahoma i Portland, a na kraju su gosti iz Oregona slavili pobjedu rezultatom 98:94.

Nakon što se većinom prve četvrtine igrala izjednačena košarka, Oklahoma u posljednjoj minuti serijom od 6:0 odlazi na plus šest nakon prve dionice 30:24. Vodio je Thunder tijekom cijele druge četvrtine. Imali su i 14 poena prednosti, a na odmor su otišli s plusom od 12 poena, 54:42.

Ipak, u nastavku utakmice bude se TrailBlazersi. Uspjeli su nakon tri četvrtine smanjiti zaostatak na minus sedam (78:71), da bi fantastičnom košarkom u posljednjoj četvrtini došli do preokreta i pobjede u ovom susretu.

LaMarcus Aldrige je predvodio Portland s 25 poena i 14 skokova, Damian Lilllard je dodao 21, dok Oklahomi nije bio dovoljan fenomenalni Kevin Durant koji je imao 37 poena i 14 skokova.

Sa fantastičnim igrama nastavili su i Sacramento Kingsi. Kraljevi su u još jednoj sjajnoj utakmici savladali na gostovanju u Toyota Centru Houston Rocketse 110:106. 

Ova veoma interesantna utakmica sa puno preokreta odlučena je tek u posljednjoj četvrtini, kada su Kingsi sjajnom igrom dobili ovaj dio igre 30:20, te su došli do zaslužene pobjede.

Rudy Gay je u pobjedničkom sastavu upisao 25 poena, DeMarcus Cousins je dodao 17 poena i 16 skokova, a Isaiah Thomas je također ubacio 15 poena. James Harden je s 38 poena i 10 skokova predvodio Rakete.

Toronto Raptorsi su savladali na gostovanju Chicago Bullse 85:79. Raptorse je do pobjede vodio Jonas Valanciunas sa 15 poena i devet skokova, dok je kod Bullsa Luol Deng ubacio 16 poena.

Golden State je bez većih problema savladao Orlando Magic na gostovanju 94:81. David Lee je vodio Warriorse do pobjede s 22 poena i devet skokova, a kod Magica je Arron Afflalo ubacio 15 poena.

Rezultati:

Houston - Sacramento 106:110

Orlando - Golden State 81:94

Chicago - Toronto 79:85

Oklahoma - Portland 94:98

San Antonio - Brooklyn 113:92

Los Angeles Lakers - Milwaukee 79:94

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti