Porzingis kao Shaq
Foto - EPA

Nakon 20 godina neko napravio isto

Porzingis kao Shaq

M. Šljivak

Centar Dallas Mavericksa Kristaps Porzingis nalazi se u fantastičnoj formi.

Latvijac igra zaista čudesno i uz Luku Dončića vodi Mavse ka doigravanju, gdje će sasvim sigurno biti izuzetno težak zalogaj za najveće favorite za NBA prsten.

Porzingis je posebno impresivan bio u posljednja dva nastupa. Oba meča je imao 30 i više poena, te pet i više blokada po utakmici, te se pridružio legendarnom Shaquilleu O'Nealu koji je isto napravio prije 20 godina.

Kristaps je u sinoćnjem meču protiv New Orleans Pelicansa imao 34 poena, 12 skokova i pet blokada, a utakmicu prije ove protiv Minnesote je ubacio 38 poena, imao je 13 skokova i također pet blokada.

Porzingis je trenutno peti bloker NBA lige sa 2.04 blokade po utakmici, a prosječno ubacuje 19.5 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi