Postignut dogovor u NBA ligi

Sezona starta 25. decembra

Postignut dogovor u NBA ligi

Midhat Šljivak

Vlasnici NBA klubova i Unija igrača konačno su postigli dogovor oko okončanja lock-outa u NBA ligi.

Nakon sastanka koji je trajao nevjerovatnih 16 sati dogovor je načelno postignut, a strane su se dogovorile da raspodjela novca ide 50-50.

"Postigli smo dogovor i nema nikakvih dilema da će nova sezona krenuti 25. decembra", izjavio je komesar NBA lige David Stern.  

Sezona u NBA ligi bi dakle trebala krenuti 25. decembra, dok će trening kampovi startovati 9. decembra. Planirano je da se odigra sezona sa 66 utakmica, te Play off, a kompletan dogovor će biti konačan na narednom sastanku gdje bi se trebao samo potvrditi postignuti dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije