Posušje, Slavija i Vitez najugroženiji
Slavija dočekuje Sloboda Ditu

Liga 13 BiH, 26. kolo

Posušje, Slavija i Vitez najugroženiji

Velika borba vodi se između Posušja, Slavije i Viteza za očuvanje statusa u košarkaškoj Ligi 13 BiH s obzirom da će, najvjerovatnije, dvije od pomenute tri ekipe, uz već ranije otpisani Novi Grad Atal u narednoj sezoni preseliti u niži rang takmičenja.

U najtežoj situaciji i prema poziciji, ali i protivnicima su Slavija koja dočekuje Sloboda Ditu i Posušje koje odlazi na megdan Široki Eronetu u poljednjem, 26. kolu. Nešto bolje «stoje» Mladost i Hercegovac.

Sastav iz Mrkonjić Grada bi domaćom pobjedom nad SL IAT Leotarom riješio sve dileme oko opstanka, kao i Bilećani koji dočekuju Borac Nektar koji kao i Trebinjci nema imperativ pobjede.

U sjeni borbe za očuvanje statusa derbi će u Aleksandrovcu odigrati lider Igokea Partizan i Zrinjski HTM. «Igosi» predvođeni Terrelom Castelom su favoriti, ali će Mostarci sve učiniti kako bi se revanširali domaćinu za poraz u prvom dijelu sezone.
Svi mečevi igraju se u subotu, sa početkom u 19 sati.

Parovi
Mladost - SL IAT Leotar, Igokea Partizan - Zrinjski HTM, Hercegovac - Borac Nektar, Slavija - Sloboda Dita, Široki Eronet - Posušje, Novi Grad Atal - Vitez (0:20). Slobodne su Grude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.