Potpuno ludilo na NBA pijaci

Ogroman novac igračima

Potpuno ludilo na NBA pijaci

M. Šljivak

Nevjerovatno ludilo počelo je otvaranjem ljetne pijace u NBA ligi.

Nekoliko košarkaša je dobilo nevjerovatne ugovore, koje nisu imali ni najbolji košarkaški svih vremena, a sve je nastalo povećanjem prostora za plate.

Tako je bek Memphis Mike Conley postao čovjek s najvećim ugovorom u povijesti NBA lige. Lojalnost Grizzliesima u narednih pet godina ovaj košarkaš će naplatiti 153 miliona dolara.

Ovim je postao igrač s najvećim ugovor u povijesti, a pored njega ogroman ugovor od Toronto Raptorsa za narednih pet godina dobio je DeMar DeRozan. Šuter kanadskog tima će inkasirati nevjerovatnih 139 miliona dolara.

Čudnu stvar napravili su Los Angeles Lakersi. Dali su ruskom centru Tomofeyu Mozgovu čak 65 miliona dolara za četiri sezone i po svim reakcijama su napravili veliku grešku. Na raspologanju je bio i Al Jefferson, kojem je Indiana dala 30 miliona za tri godine i napravili su jako dobar posao.

Lakersi su dali i Jordanu Clarksonu 50 miliona za četiri godine i čini se kako  rukovodstvo ekipe iz Los Angelesa ne zna šta radi.

Aktivni su bili i Atlanta Hawksi. Oni su Dwightu Howardu i Kentu Bazemoreu dali po 70 miliona dolara za tri, odnosno četiri godine ugovora.

Andre Drummond je novi ugovor od Detroit Pistonsa naplatio 130 miliona za pet godina, dva miliona manje je je dobio Bradley Beal od Washingtona, ali za četiri sezone.

Francuz Nicolas Batum je od Charlotte Hornetsa dobio nevjerovatnih 120 miliona dolara za pet godina ugovora uz opciju da može birati novi tim nakon četvrte sezone.

Chandler Parsons je s Memphisom dogovorio ugovor od 96 miliona za četiri godine, a Hassan Whiteside je dobio od Miamija čak 99 miliona dolara.

New Orleanas Pelicansi su Solomonu Hillu dali 52 miliona u četiri godine, dok je Portland bekovske pozicije pojačao Evanom Turnerom za 70 miliona dolara u naredne četiri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi