Potvrđeno: Spursi počinju novu sezonu bez najboljeg igrača
Foto: EPA

Kawhi Leonard se muči s povredom

Potvrđeno: Spursi počinju novu sezonu bez najboljeg igrača

Sjajni košarkaš San Antonio Spursa Kawi Leonard se muči s povredama od finiša prošle sezone. Nakon što je u prošlosezonskom play-offu povrijedio skočni zglob, ovog ljeta je doživio i povredu kvadricepsa.

Naime, Leonard je zbog problema sa kvadricepsom propustio kompletne pripreme ekipe, kao i sve susrete NBA predsezone.

Sada je od trenera Grega Popovicha stigla potvrda da će Leonard sigurno propustiti prvi susret nove sezone NBA lige, koji će Spursi odigrati u srijedu protiv Timberwolvesa.

"Kawhi neće biti dostupan" kratko je poručio Popovich pred jučerašnju predsezonsku utakmicu protiv Houston Rocketsa.

Prema riječima Grega Popovicha još uvijek nije poznato kada bi se Leonard mogao vratiti na parket, a njegovo odsustvo će sigurno biti veliki udarac za Spurse na početku sezone, s obizirom da se radi o najboljem igraču ove ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi