Povratak Bryana Baileya
Bailey je svojom požrtvovanošću osvojio srca Sarajlija

Ljubimac sarajevske publike ponovo u bordo dresu

Povratak Bryana Baileya

Američki playmaker koji je nosio dres KK Bosna u sezoni kada se ovaj klub u odličnom svjetlu predstavio u Eurocupu i osvojio titulu prvaka BiH vratiće se u Sarajevo i ponovo braniti grb sa zvjezdicom.

Bryan Bailey u Sarajevo bi trebao stići već sutra ili prekosutra, a pravo nastupa imati već u narednom susretu na parketu Zetre gdje Bosna dočekuje prvoplasiranu ekipa jadranske lige, zagrebačku Cibonu. Bailey je bio velika želja čelnika, ali i navijača bordo kluba još pred početak sezone 2008/09, a onda i 2009/10, ali je ponuda bogatijieg klubova oba puta prevladale, pa je Amerikanac proveo više od godinu dana u poljskom Turowu. Međutim, svakome ko je ikada gledao Baileya na košarkaškom terenu jasno je da se radi o igraču kojeg će u prvom redu ispuniti kvalitetna minutaža i dobra atmosfera u ekipi, pa tek onda nešto drugo. Tako se Bailey vraća u Sarajevo u kojem je stekao armiju fanova i ostvario odlične rezultate.

Za Bosnu, dolazak Baileya značiće mnogo. U prvom redu, popuniće prazninu na poziciji playmakera koja je nastala povredom Zlatka Jovanovića, a kada se ovaj oporavi skupa će formirati tandem koji će punih 40 minuta na najvišem nivou držati igru protiv svake ekipe u Jadranskoj i domaćoj ligi. Svojim ljudiskim kvalitetima, Bailey donosi i pozitivnu atmosferu u svlačionici, te pravi takmičarski duh na parketu, uz reputaciju koja ga u glavnom gradu prati, njegov dolazak mogao bi biti i prvi korak ka ponovnom popunjavanju tribina.

U prošloj sezoni Bailey je u Eurocupu na terenu provodio 25 minuta uz 7,3 poena po susretu što je nešto manje u odnosu na njegov učinak u istom takmičenju u dresu Bosne (11,4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.