Poznati učesnici Eurocupa

Poznati učesnici Eurocupa

Kompletirana je lista ekipa koje će naredne sezone nastupati u košarkaškom Eurocupu i preko njega tražiti jedno mjesto u Euroligi.

Ekipe iz regije koje ćemo od jeseni gledati u drugom po jačini košarkaškom natjecanju u Europi su Crvena Zvezda, Mornar i Partizan koji je dobio specijalnu pozivnicu za ovo natjecanje.

Iz Španjolske su to Valencia, Unicaja i Andorra, iz Njemačke Alba, Ulm i Frankfurt Skyliners, Turske Galatasaray, Tofas i Turk Telekom, Rusije Lokomotiv Kuban, Zenit i Unics, Italije Trento, Brescia i Torino, Francuske Asvel, Monaco i Limoges, Poljske Asecco Gdynia i iz Litve Lietuvos Rytas.

Prošlosezonski osvajač Eurocupa bila je turska Darusafaka koja je tim trijumfom osigurala nastup u Euroligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi