Poznato euroligaško ime pojačalo poljskog prvaka
Foto: EPA

Pappas u Zielonoj Gori

Poznato euroligaško ime pojačalo poljskog prvaka

Košarkaši poljske Zielone Gore u svojim redovima skoro će dobiti jedno poznato ime s europskih parketa. 

Naime poljski tim je nedavno ostao bez svog daleko najboljeg košarkaša u posljednjih nekoliko godina.

Danac Christian Lundberg potpisao je ugovor s moskovskim CSKA pa su čelnici kluba potražili zamjenu. Izbor je pao na nekoć sjajnog strijelca Panathinaikosa i grčkog reprezentativca Nikosa Pappasa koji nedavno odigrao nekoliko utakmica za jeruzalemski Hapoel. Pappas je većinu svoje karijere kao i najbolje dane proveo u atenskom klubu s kojim je pet puta postao prvak Grčke te se isto toliko puta okitio i medaljom namijenjenom pobjedniku Kupa. Pappas je u sedam godina koliko je proveo u Panathinaikosu imao nekih sjajnih partija koje su mu donijele i status grčkog reprezentativca.

U prošloj sezoni je u zelenom dresu u 10 utakmica Eurolige zabijao prosječno 4,4 poena uz 1,3 skoka za 11 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi