Poznato kada će Nurkić debitovati za Portland

Bh. košarkaš igra večeras protiv Utaha

Poznato kada će Nurkić debitovati za Portland

E. Čaušević

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić prije nekoliko dana napustio je Denver Nuggetse jer je trejdovan u Portland Trail Baizerse.

Nurkić je u dresu Denvera igrao dvije i pol godine, ali je prije nekoliko dana objavljeno da je on novi košarkaš Portlanda, te da je u suprotnom pravcu otišao Mason Plumlee. Čelni ljudi Portlanda potvrdili su da imaju velika očekivanja od našeg košarkaša i da su se za Nurkića odlučili jer im je potreban mlađi košarkaš na poziciji centra na kojeg će moći računati u budućnosti.

Portland u februaru bilježi jako loše rezultate, a priliku da poprave utisak košarkaši ove ekipe imat će u noći sa srijede na četvrtak protiv Utah Jazza. Nakon večerašnjih utakmica nastupit će mala pauza u NBA jer nam slijedi All Star vikend.

Američki mediji prenijeli su danas da će u ovom meču debitovati Nurkić, a to je potvrdio i trener ove ekipe Terry Stotts. Iako je tu tek nekoliko dana čini se da Nurkić nema vremena za adaptaciju jer će već večeras biti "gurnut" u vatru.

"Naravn da želimo Nurkiću dati šansu već u večerašnjoj utakmici iako se još uvijek nije uklopio u našu igru. Želimo da vidimo koliko može pružiti ekipi protiv Utaha, on je jako vješt košarkaš i nadam se da ćemo iskoristiti najbolje što on ima", rekao je Stotts.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi