Praznik košarke u Tuzli
Zlatko Jovanović (s loptom) dugo je nosio dres Borca

Derbi Lige 13 BiH, 22. kolo

Praznik košarke u Tuzli

Derbi 22. kola Lige 13 BiH za košarkaše odigraće večeras u tuzlanskom «Mejdanu» domaća Sloboda Dita i banjalučki Borac Nektar.

S obzirom na činjenicu da su oba tima osigurala nastup u Ligi 8 susret bi trebao biti lišen grča i imperativa pobjede, što može radovati zaljubljenike u košarku da večeras na djelu vide ekipe koje spadaju u vrh bh. košarke.

Takođe, biće interesantno gledati duel Zlatka Jovanovića i Ranka Velimirovića, koji su članovi Slobode, protiv nekadašnjih saigrača, a treba kazati da je strateg Banjalučana Borislav Džaković, dugogodišnji trener Tuzlaka.
«Nakon slavlja u Mostaru dobili smo krila. Želimo i drugi put ove sezone nadigrati Borac. To će biit moguće samo uz pristup kao što je bio protiv Zrinjskog. Gosti imaju nekoliko izuzetnih pojedinaca, ali ako pružimo maksimum teško da nas i jače ekipe mogu dobiti na našem parketu», istakao je Senad Muminović, trener Slobode.

Košarkaši Borac Nektara rasterećeni dolaze u Tuzli i nadaju se uspjehu.
» Sloboda je neprikosnovena na svom terenu i bliža je pobjedi, a posebno što imamo nekoliko ozlijeđenih igrača. No, imaćemo pravi pristup jer želimo pokazati da imamo kvalitet da pariramo svim timovima u Ligi», naglasio je Borislav Džaković, strage Banjalučana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.