Pred bh. juniorima teška misija

Počinje borba za ostanak u A diviziji

Pred bh. juniorima teška misija

Uz košarkaško U-18 EP divizije A koje danas počinje u latvijskoj Liepaji, donosimo kratki pregled skupine u kojoj se nalazi naša reprezentacija koja je nakon prethodnih dana u kojima se odigrao incident nakon kojega je Kenan Kamenjaš odstranjen iz tima jako oslabljena i pred njom će biti jako težak zadatak ostati u diviziji A. 

Izuzećem Kamenjaša naša selekcija je ostala bez dominantnijih pojedinaca, a ono u što se možemo uzdati kroz viđeno u pripremnim utakmicama, to su velika borbenost i želja, te možemo vjerovati da će naši momci ostaviti zadnji atom snage na terenu protiv bilo koga. U ovoj najavi pokušat ćemo donekle predstaviti protivnike iz naše skupine.

Španjolska

Prvi favorit naše skupine dolazi na ovo prvenstvo kao branilac naslova kadetskih prvaka osvojen prije dvije godine u Poljskoj. Međutim veliki hendikep predstavljat će neigranje Usmana Garube,202 cm visokog igrača koji je na spomenutom prvenstvu osvojio MVP nagardu (16 poena,12 skokova i 2 asistencije) a pothvat je još veći kad se zna da je ovaj dečko mlađi dvije godine od većine igrača koji su nastupili na ovom prvenstvu. U njegovom odsustvu, glavnu riječ će voditi Joel Parra, krilni igrač ponikao u Joventutu koji je upravo završio nastup na U20 prvenstvu gdje je imao značajnu ulogu u ekipi Španjolske. Gledajući pripremne utakmice koje su mladi Španjolci odradili bez spomenutog dvojca možemo zaključiti da će ova ekipa opet biti jedan od glavnih kadidata za najviši plasman. Prvenstvo otvaraju upravo sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Pripremne utakmice:

Turnir u Melili

Španjolska – Velika Britanija 80-52
Španjolska – Izrael 78-75
Španjolska – Turska 75-66

Turnir u Rigi

Litva - Španjolska 83-80
Latvija – Španjolska 75-74
Španjolska – Estonija 86-70

FINSKA

Država koja u posljednih desetak godina ulaže značajna sredstva u košarku počinje igrati i važne uloge u mlađim kategorijama.Ova generacija im je jedna od najtalentiranijih u posljednje vrijeme a na prvenstvo dolaze kao peti sa U16 prvenstva u Poljskoj prije dvije godine gdje su napravili veliko iznenađenje pobijedivši Grčku,Srbiju,Crnu Goru i Francusku a nesretno ispali od Turske u četvrtfinalu nakon produžetaka. Ekipu predvodi novopečeni seniorski reprezentativac, krilni igrač Mikael Jantunen dok će nedostajati bek Tomas Pihlajamaki koji je prije dvije godine imao 11 poena, 5.5 skokova i 2.7 asista . Prvenstvo otvaraju sa Ukrajinom.

Pripremne utakmice:

Finska – Ukrajina 66-61
Finska – Velika Britanija 78-82
Finska - Italija 63-67
Finska - Hrvatska 60-60

UKRAJINA

Ukrajinci na ovo prvenstvo dolaze u gotovo istom sastavu koji je prije dvije godine osvojio četvrto mjesto u B diviziji. Predvode ih bekovi Moisei i Klevzunyk koji su i prošle godine nastupali na U18prvenstvu.

Pripremne utakmice:

Finska – Ukrajina 66-61
Ukrajina – Velika Britanija 74-80
Italija – Ukrajina 92-55

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi