Preldžić i Mršić idu ka finalu

BEKO Liga

Preldžić i Mršić idu ka finalu

U prvoj utakmici polufinala turskog prvenstva Fenerbahce je sa 89:79 slavio protiv Banvita i poveo sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede. Fenerbahce je teže od očekivanog došao do pobjede.

Banvit je u posljednjih deset minuta ušao sa prednošću od jednog poena (63:62), ali je bolji i iskusniji tim Fenera u završnoj četvrtini upisao pobjedu. Damir Mršić i Emir Preldžić ovaj put nisu bili dvocifreni, ali su dali svoj udio u pobjedi Fenera. Mršić je upisao 3 poena i skok, a Preldžić poen, 4 asistencije i 2 skoka.

Tim Bogdana Tanjevića su do pobjede predvodili Roko Ukić sa 17 poena i 5 asistencija, Mirsad Turckan sa 17 poena i 7 skokova, te Lynn Greer sa 16 poena. U poraženom timu je prvo ime bio Charles Davis sa 20 poena, dok je Lance Williams dodao 11 poena i 3 skoka.

U drugom polufinalnom duelu Efes Pilsen je sinoć bio bolji od Bešiktaša sa 94:83 i sada vodi sa 2-0, jer je u regularnom dijelu sezone oba puta slavio. Briljantnu partiju je odigrao Charles Smith, koji je ubacio 30 poena uz sjajan šut za dva poena 6/6. Kod Bešiktaša su najbolji bili Brad Newley sa 27 poena i 8 skokova i Engin Atsur sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.