Preldžić i Mršić odlični
Odlična utakmica Damira Mršića

BEKO Liga

Preldžić i Mršić odlični

Danas je odigrano pet utakmica devetog kola turske Beko lige u kojima su naši igrači ponovo imali velike uloge. Damir Mršić i Emir Preldžić su bili najbolji u pobjedi Fenera, dok je vrlo dobru utakmicu odigrao i Asim Paščanović.

Ostali naši igrači igraju sutra, osim Harisa Mujezinovića koji sa svojom Darusafakom večeras traži prvu ovosezonsku pobjedu.

Fenerbahce je slavio pobjedu u gostima kod Antalyje rezultatom 78:71 uz sjajnu igru naših Emira Preldžića (23 poena, 9 skokova, 3 asistencije) i Damira Mršića (17 poena, 3 skoka, 2 asistencije). D.J.Thompson i Umut Yenice sa 15 poena bili su najbolji kod poraženog tima.

Vrlo dobar je bio i Asim Paščanović (9 poena, 7 skokova, 4 asistencije), ali je njegov Mersin poražen na svom parketu od Banvita rezultatom 93:96. Kod Banvita je Lance Williams ubilježio još jedan double-double učinak (21 poena, 10 skokova).

Nihad Izić je sa svojim Tofasom poražen na svom parketu od Pinara rezultatom 75:66. U ostalim utakmicama pobjede su ostvarili domaći timovi. Besiktas je bio bolji od Kepeza, a Turk Telekom od Erdemira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.