Preminula bivša košarkašica Bojana Milošević

Osvajala medalje na OI i SP

Preminula bivša košarkašica Bojana Milošević

Nekadašnja reprezentativka košarkaške selekcije Jugoslavije i Srbije Bojana Milošević Brnad preminula je u 54. godini života. 

"Stameni krilni centar, krhke duše i slabašnog zdravlja, preselio se u vječnost, a status legende zaslužila je odavno, osamdesetih godina, kada je pronosila slavu naše igre pod obručima širom planete" -  istakao je Košarkaški Savez Srbije koji je izvijestio o preranoj smrti košarkašice.

Bojana Milošević je rođena u Kraljevu 29. novembra, 1965. godine, a raskošan talenat djevojke visoke 188 centimetara, uočen je još dok je nosila dres matične Sloge i učestvovala na republičkim ljetnim kampovima. Veoma brzo je postala standardna članica mlađih reprezentativnih selekcija, a prvu medalju osvojila je na kadetskom EP u Finskoj (1982) kada su "plave" bile viceprvakinje. Dvije godine kasnije, na EP juniorki u Toledu, osvojila je zlato, a na SP u Colorado Springsu, Bojana i suigračice osvojile su broncu.

Ostat će upamćena kao jedna od perjanica slavne srebrne generacije u dresu sa državnim grbom, koje su bile viceprvakinje na takmičenjima poput Olimpijskih Igara (Seoul 1988), Svjetskog prvenstva (Kuala Lumpur 1990), Europskog prvenstva (Cadiz 1987. i Tel Aviv 1991). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi