Preminuo nekadašnji NBA košarkaš Jerome Kersey

U Portlandu ostavio najveći trag

Preminuo nekadašnji NBA košarkaš Jerome Kersey

Imao je priliku igrati u sjajnoj generaciji Portlanda od koje je rezultatski bolja bila samo sa naslovom iz 1977. godine. Draxler, Porter, Duckworth, Buck williams, Ainge, Petrović. Ekipa koja je igrala dva finala, u tri godine.

Portland je napustio nakon 11 godina a onda se selio. Po jedna sezona u Golden Stateu, Lakersima, Seattleu, San Antoniu i Milwaukeeu gdje je 2001. godine i završio svoju karijeru. Nagrada je došla u skraćenoj sezoni, sa Spursima je bio prvak 1999. godine. U karijeri je ubacio 11,825 poena (10.3 u prosjeku), sakupio je 6,339 skokova (5.5 u prosjeku).

Kersey je pronađen u svom domu, vatrogasci su morali intervenisati, prebačen je u bolnicu, ali spasa nije bilo. Posljednji je put u javnosti viđen u utorak kada je sa svojim bivšim suigračima Terryjem Porterom i Brianom Grantom posjetio jednu srednju školu u Portlandu u sklopu proslave mjeseca Afroamerikanaca. Predhodno je odradio jednu operaciju koljena, napustio je svoj kancelariju jer se nije dobro osjećao. Preminuo je u 52. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti