Prigioni mijenja Lakoviča
Pablo Prigioni, sjani play TAU Ceramice je vrlo blizu Barce

Promjene u Barceloni

Prigioni mijenja Lakoviča

Jaka Lakovič neće ostazi u Barceloni, a kao njegov nasljednjik spominje se Pablo Prigioni, sjajni play TAU Ceramice koji je najavio odlazak.

No, čini se kako Prigioni neće biti jedini koji napušta sastav keramičara. Prvo je to učinio Igor Rakočević (prešao u Efes Pilsen), a najave Uprave kluba o drastičnom smanjenu budžeta natjeraće i još nekolicinu košarkaša da razmisle o svom statusu.

Podsjetimo, nedavno je na još četiri godine potpisao Mirza Teletović, ali je pitanje koliko će mu čelnici moći obezbijediti ono što su se ugovorom obavezali.

Za razliku od Lakoviča, Italija Gianluca Basile produžio je ugovor s Barcelonom na još jednu sezonu. Biće mu to peta godina u Kataloniji. Za novui vjernost će inkasirati 700.000 eura, a u Barcu je stigao 2005. godine iz Fortituda u kojem je igrao punih deset godina.

Basile je sezonu završio s prosjekom od 7.8 poena i 2.1 asistencije po susretu u ACB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti