Prigioni najstariji rookie u historiji NBA lige?

Prigioni najstariji rookie u historiji NBA lige?

Midhat Šljivak

Pablo Prigioni, 35-godišnji playmaker Caje Laboral mogao bi postati najstariji rookie u historiji NBA lige u narednoj sezoni.

Prema pisanju pojedinih američkih medija Prigioniju su ugovor ponudili New York Knicksi koji žele ovog iskusnog Argentinca u svojoj ekipi. Knicki žele u narednoj sezoni imati iskusnog playa, a pravo riješenje vide upravo u Prigioniju.

Knicksi su već održali sastanak sa igračem i čeka se samo otvaranje prelaznog roka u NBA ligi kako bi Prigioni  potpisao ugovor sa timom iz "velike jabuke". 

Litvanska legenda Arvydas Sabonis koji je u NBA 1995. godine stigao kao 31-godišnjak, drži rekord kao najstariji u novijoj povijesti NBA lige, a tu je i Francuz Antoine Rigodeau koji je u sezoni 2002/2003 također imao 31 godinu kada je odigrao utakmicu za Dallas.

Odavde su izuzeta takmičenja koja su prethodila NBA ligi, gdje su nerijetko debitovali i 50-godišnjaci u zvaničnim susretima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.