Printezis donirao dva respiratora svom rodnom gradu

Sjajan gest grčkog košarkaša

Printezis donirao dva respiratora svom rodnom gradu

Georgios Printezis velikim je gestom iznenadio sve u bolnici u svom rodnom gradu Syrosu. 

Košarkaš Olympiacosa i jedan od najboljih grčkih košarkaša posljednjih godina je bolnici u svom rodnom gradu Syrosu donirao dva Ventilogic respiratora. 

Sada, zahvaljujući Printezisu, bolnica u ovom gradiću ima 4 respiratora a koronavirus i u ovom mjestu kao i skoro u čitavom svijetu testira i medicinske djelatnike dovodi do krajnjih mogućnosti. Bolnica u Syrosu zahvalila se svom sugrađaninu organiziravši vanrednu press konferenciju tim povodom te pozvala sve sposobne da volontiranjem pomognu zajednici, te na ostajanje u domu kao najefikasnijom u mjeri u borbi protiv koronavirusa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi