Prkačin rekao zbogom
Prkačin se povlači

Nakon 16 godina

Prkačin rekao zbogom

Nikša Prkačin, kapiten Cibone i pouzdani reprezentativac Hrvatske, nakon posljednje ovosezonske utakmice u kojoj su njegovim poenima «vukovi» slavili u Zadru i osvojili naslov, odlučio je da se povuče iz košarke.

»Kako sada stvari stoje, ovo je moj oproštaj od aktivnog bavljenja košarkom na visokom nivou. Ne želim otići iz košarke kao starac, niti mi treba da mi se neko podsmijava. Biću tu sa reprezentacijom do 'Eurobasketa', a onda ćemo vidjeti", istakao je Prkačin i nastavio.
 

"Možda budem otišao u neki manji klub u kojem ću igrati za dušu», dodao je hrvatski košarkaš koji je u karijeri branio boje Splita, Cibone, Bešiktaša, Efes Pilsena, Dynama (M) i Panathinaikosa tokom 16 godina koliko se bavio košarkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.