Problemi za košarkašku reprezentaciju: koronavirus poharao stručni stožer

Čak pet Bosnićevih suradnika pozitivno

Problemi za košarkašku reprezentaciju: koronavirus poharao stručni stožer

Naša košarkaška reprezentacija se i pored velikog broja otkaza s kojima se suočio izbornik Vedran Bosnić nalazi pred novim problemima. 

Naime, reprezentacija Bosne i Hercegovine u hotelu Hills čeka kvalifikacijske utakmice s Latvijom i Bugarskom, koje će se odigrati u istom hotelu, a dva dana uoči prve utakmice pola njegovog stožera je pozitivno na Covid-19. 

Od 10 Bosnićevih suradnika pozitivno je njih pet, uključujući oba fizioterapeuta BiH reprezentacije. Osim toga, zbog pravila Fibe, ako je jedan igrač ili član stožera zaražen, svi moraju biti u izolaciji. Tako da su košarkaši BiH trenutno uglavnom u sobama i izlaze samo na trening. Inače, nijedan igrač nije pozitivan, ali novo testiranje je u četvrtak. U ovom ‘balonu’ na Ilidži igrat će se skupina H kvalifikacija. U petak BiH igra s Bugarskom, a u nedjelju s Grčkom. -

Top Komentari

user1583752673
Sad ce neki igraci biti pozitivni ko da gledam
3 0
Dobar,Los,Zao
Idemooooo!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi