Prokom doveo Jaglu
Jagla će biti veliko pojačanje za poljskog šampiona

Euroliga

Prokom doveo Jaglu

Poljski prvak Prokom pojačao je svoju liniju s njemačkim centrom Jan-Hendrik Jaglom kojeg su doveli iz DKV Joventuta za koji je igrao prethodne dvije sezone. Iako je Jagla imao ponude iz jačih liga poput Španije i Italije on se ipak odlučio za odlazak u redove Prokoma koji naredne sezone ima velike ambicije u Euroligi.

28-godišnji, 213 centimetara visoki centar je karijeru počeo u SAD-u na Penn State univerzitetu, a nakon toga se vratio u Evropu gdje je igrao za Panellinios, Artland, Basquetnicu, Turk Telekom i Joventut.

Prošle sezone je u dresu Joventuta imao statistiku 9 poena, 3,3 skoka, a u dvije sezone je osvojio ULEB Kup i Kup Kralja.

Ovog ljeta je igrao na Eurobasketu za Njemačku za koju je postigao 9,3 poena i 6,3 skoka na šest utakmica odigranih u Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.