Pronašao posao u Irskoj: Košarkaš Zrinjskog okončao karijeru

Talentovani Marin Gilja napustio klub

Pronašao posao u Irskoj: Košarkaš Zrinjskog okončao karijeru

Mladi bek Zrinjskog, Marin Gilja, je napustio ovaj košarkaški klub, te, po svemu sudeći, okončao svoju košarkašku karijeru.

Marin Gilja je ponikao u Zrinjskom, ali je sada ovaj 21-godišnjak je odlučio napustiti klub i preseliti se u Irsku, državu u kojoj je pronašao zaposlenje.

"Dugogodišnji igrač našeg kluba Marin Gilja, koji je prošao sve selekcije našeg kluba svoj životni put nastavlja u inozemstvu, tačnije u Irskoj...Marinu zahvaljujemo za sve što je pružio našem klubu tijekom karijer i želimo mu mnogo sreće u novoj sredini, te poslu koji će obavljati", poručili su iz HKK Zrinjski na zvaničnom Facebook profilu.

Vrijedi istaći i da je Giljin ugovor sa Zrinjskim važio još godinu dana, ali da su mu iz kluba izašli u susret jer ga nisu željeli sputavati u njegovim odlukama, pa mu je dozvoljeno da napusti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi