Protiv Cibone i bez Hajrića
Vlada Vukoičić ima mnogo problema oko sastava tima

KK Bosna oslabljen u duelu 24. kola NLB lige

Protiv Cibone i bez Hajrića

Novu glavobolju za stručni štab Bosne ASA BHT pred nedjeljni meč 24. kola NLB lige protiv Cibone u Sarajevu (16.15 sati) donijela je povreda Seida Hajrića, pouzdanog krilnog centra koji je prilikom doskoka istegao ligemente skočnog zgloba.

Malo ohrabrenje predstavlja povratak Kemala Avdića koji će igrati sa zaštitnom maskom (slomljen nos).

«Nikako da nas zaobiđu pehovi. Na poslednjem treningu je bilo samo devet igrača. Uz Ovčinu i Ikonića, nisu trenirali Ivanović, Đurasović i Majstorić. Zaista je teško predvideti kako će se stvari odvijati, ali je to nešto na što ne možemo uticati», naglasio je Vlada Vukoičić, trener KK Bosna.
Bosnin strateg kazao je kako njegova ekipa uvijek ima dva cilja.

“Prvi je da odigramo kako najbolje znamo, a drugi da 'napadnemo' protivnika i da ga pokušamo pobediti. Ne želim da pravim alibi za eventualni poraz, ali je činjenica da smo desetkovani. Cibona ima veliki fond igrača i to je njihova najveća snaga. Zbog toga se na njenim košarkašima ne oseti umor od napornog ritma igranja srijeda-subota. Mnogo su dobili angažovanjem Wrighta, iako ne treba zaboraviti ni ostale. Ipak, verujem i sportski je nadati se uspehu, posebno na domaćem parketu, uz podršku verne publike», dodao je Vukoičić.

Optimista je i Muhamed Pašalić, mladi play Bosne:
»Suvišno je trošiti riječi o kvalitetama rivala, ali se nadam da iako oslabljeni možemo napraviti podvig.»

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije