Prva pobjeda Bosne, Igokea ponizila Vardu

Liga 6, 3. kolo

Prva pobjeda Bosne, Igokea ponizila Vardu

M. Šljivak

Košarkaši sarajevske Bosne upisali su prvu pobjedu u Ligi 6 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Studenti su večeras savladali ekipu Čapljine rezultatom 92:90.

Prvi period donio je izjednačenu igru. Bosna je imala konstantno vodstvo, a najveću prednosti imali su na dvije minute do kraja prve dionice 23:18. Ipak, Čapljina je u završnici stigla do izjednačenja, pa je prvih deset minuta okončano neriješeno 27:27.

Druga četvrtin adonijela je mnogo bolju igru Studenata. Ubrzo su su stvorili dvocifrenu prednost koja je išla i do 15 poena razlike, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 54:40.

U nastavku susreta Čapljina igra mnogo bolje. Treći period gosti dobijaju sa 16 poena prednosti, te u posljednjih deset minut aulaze sa vodstvom od dva poena 67:65.

Posljednjih deset minuta donijelo je veoma zanimljivu košarku. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a sama završnica je donijela veliko uzbuđenje. Naskon što je kod rezultata 92:90 u korist Bosne Baković promašio slobodno bacanje, skočio je u napadu Jagodić-Kuridža, no njegov pokušaj za izjednačenje je bio neprecizan pa je Bosna došla do prve pobjede.

Sindis Demić je sa 30 poena predvodio Bosnu u ovom susretu, dok je sa druge strane kod Čapljine Marko Jagodić-Kuridža ubacio 27 poena, te je imao sjajnih 18 skokova.

Igokea je na gostovanju ponizila Vardu ostavivši ih na samo 39 poena u ovom susretu. Slavili su Igosi sa ubjedljivih 65:39. Komatina i Dozet su sa po 16 poena predvodili Igokeu do pobjede, a kako je Varda igrala pokazuje da je najefikasniji igrač u njihovim redovima bio Miroslav Marković sa 7 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti