Prva pobjeda Čapljine

Hercegovci savladali Mladost

Prva pobjeda Čapljine

Ekipa Čapljine ugostila je na svom parketu Mladost i ubilježila prvu pobjedu u Ligi 6, slavivši rezultatom 81:69.

Čapljina je odigrala sjajnu predstavu i čitavim tokom utakmice je diktirala tempo igre. Ključna u pobjedi domaćeg tima je bila treća četvrtina u kojoj su savladali goste sa 22:10.

Mladost je nakon pobjede u prošlom kolu nad sarajevskom Bosnom, večeras pružila slabu partiju, a u prilog tome govori i statistika njenih igrača. Naime, samo su dvojica igrača Mladosti postigla dvocifren broj poena (Hasandić 13, Bijelić 11).

U pobjedničkoj ekipi, najbolji je bio Jagodić-Kuridža sa 21, a dobru partiju su pružili i Brkić sa 16 poena kao i Klještan sa 13. Čapljina će nakon ovog kola biti na diobi posljednjeg mjesta sa Studentima, dok će Varda pasti na četvrto mjesto u Ligi 6.

U idućem kolu Mladost će gostovati kod Igokee, a Čapljina će u svojoj dvorani ugostiti Vardu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.