Prvaci teško protiv oslabljenih Spursa

Golden State slavio protiv Dnevera

Prvaci teško protiv oslabljenih Spursa

San Antonio Spursi stigli su oslabljeni na megdan prvaku. Međutim Miami je teže od očekivanog stigao do novog trijumfa. U drugom susretu večeri Golden State je savladao Dnever.

Miami Heat - San Antonio 105:100

 

Gregg Popovich odlučio je pred susret sa Heatom da odmori svoje glavne zvijezde, pa sinoć na parketu nije bilo, Parkera, Duncana, Ginobilija i Greena, još ako tu dodamo od ranije povrijeđene Jacksona i Leonarda, sve je jasno. Međutim Mamuze su skupo prodale kožu. Spursi su i bez glavnih zvijezda prvih deset minuta riješili u svoju korist, 27:22. U nastavku je Heat zaigrao bolje, ali je ekipa sa Floride na odmor otišla sa samo tri poena prednosti. 

 

Nastavak utakmice donio je opet dobru igru Spursa, a Mamuze sz u posljednjih 12 minuta ušle sa tri poena viška. Spursi su dvije minute prije kraja došli do pet poena prednosti, a još jednom spasioc Miamija je Ray Allen. Heat je slavio 105:100. Najefikasniji u redovima Miamija bio je LeBron James sa 23 poena, dok je Allen dodao 20. U redovima Spursa Neal je postigao 20 poena. 

 

Golden State - Denver 106:105

 

U drugom susretu večeri Golden State je dočekao Dnver i došao do pobjede. Odličnu utakmicu imali smo u Oaklandu. Domaćin je bolje otvorio susret i došao do prednosti, 30:25. U nastavku mnogo bolji gosti, ovaj period igre riješili su u svoju korist, 31:25 i na odmor otišli sa vodstvom, 60:51. 

 

Nije Denver posustao ni u nastavku susreta, Warriorsi su uspjeli smanjiti prednost za samo jedan poen, pa su Nuggetsi u odučujućih 12 minuta ušli sa osam poena viška. Međutim Lee i Curry nisu dozvolili poraz večeras, Warriorsi su odigrali mnogo bolje, prije svega u odbrani i slavili 106:105.

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Lee sa 31 poenom, dok je Curry dodao 20. Kod gostiju 22 poena postigao je Iguodala, dok je Talijan Gallinari dodao 20. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.