Prvi derbi New Yorka pripao Netsima, Teletović nije igrao

Oklahoma uništila Bobcatse

Prvi derbi New Yorka pripao Netsima, Teletović nije igrao

Sinoć je na NBA parketima odigrano osam utakmica. Svoj prvi duel odigrali su Brooklyn Netsi i New York Knicksi, a prvu pobjedu slavili su Netsi, 96:89. 

Brooklyn - New York 96:89

 

Prvi duel velikih rivala, otkako su Netsi u New Yorku, odigran je u Barclays centru. U sjajnoj atmosferi vidjeli smo isti takav susret. Susret su bolje otvorili gosti i na polovini prve četvrtine, došli do vodstva, 11:7. Potom je uslijedila serija Netsa, 9:2 i domaćin je došao do prednosti koju su zadržali do kraja prvih 12 minuta. U drugu četvrtinu Brooklyn je ušao sa vodstvom, 26:23. Na polovini igre u drugom periodu Netsi su imali četiri poena viška. Krajem prvog poluvremena, vidjeli smo, spretnu i sretnu trojku Carmela Anthonyja. Upravo zahvaljujući Anthonyju i njegovim poenima, Knicksi su na odmor otišli sa vodstvom, 47:45. Prva zvijezda Knicksa Anthony, postigao je 15 poena u prvom poluvremenu.

 

U nastavku susreta, igra koš za koš, a Netsi su u odlučujućih 12 minuta ušli sa poenom prednosti. Ništa se nije promijenilo ni u nastavku, a nakon 48 minuta igre, nije bilo pobjednika. U produžetku se bolje snalazi domaćin i dolazi do pobjede, 96:89. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Brook Lopez sa 22 poena. Kod Knicksa Anthony je ubacio 35, dok je Chandler dodao 28. Naš Mirza Teletović i u ovom susretu je bio neaktivan.

 

Washington - San Antonio 92:118

 

Washington je jedina ekipa bez pobjede u ligi. Nanizali su 11 poraza, a sinoćnji protivnik nije mogao biti teži. Washington je bolje otvorio susret i na polovini igre u prvoj četvrtini vodio, 15:9. U drugom dijelu ovog perioda igre, Spursi su se vratili i u drugih 12 minuta ušli sa prenošću, 29:25. U nastavku prvog poluvremena prednost Mamuza je samo rasla i San Antonio je na odmor otišao sa vodstvom, 60:48, zahvaljujući seriji 11:0 krajem četvrtine.

 

Do kraja je San Antonio zadržao prednost, a nako 36 minuta igre, gosti su vodili, 92:70. Do kraja su bez problema zadržali prednost i slavili rezultatom, 118:92. Najefikasniji u redovima Spursa bio je Diaw sa 16 poena, dok je drugi Francuz, Parker dodao 15. Kod Wizardsa Jordan Crawford je postigao 19.  

 

Detroit - Portland 108:101

 

Detroit ni ove sezone ne igra najbolje, dok je Portland uspio skupiti šest pobjeda u 13 susreta. Susret je bolje otvorio domaćin. Imali su Pistonsi prednost tokom cijele prve četvrtine, a prvih 12 minuta, domaćin je riješio u svoju korist, rezultatom, 28:19. U nastavak prvog poluvremena bolje je ušao Portland i nakon samo pet minuta igre, rezultat je bio, 35:35. Pistonsi su vratili prednost i na odmor otišli sa pet poena prednosti. 

 

U drugom poluvremenu Detroit je zaigrao mnogo bolje i došao do dvocifrene prednosti. Do kraja susreta Pistonsi nisu ispustili vodstvo i na kraju su slavili, 108:101. Najefikasniji kod gostiju bio je Aldrige sa 32 poena, dok je u redovima pobjednika Knight postigao 26.

 

Chicago - Milwaukee 92:93

 

Chicago je u United centru dočekao Milwaukee Buckse. U jako tvrdom susretu na polovini igre u prvoj četvrtini, Bucksi su vodili, 13:10. Bullsi su preokrenuli i nakon prvog perioda imali su sedam poena viška. U nastavku prvog poluvremena, Milwaukee je zaigrao bolje i smanjio prednost Chicaga, ali je na odmor, zahvlajujući odličnoj igri u finišu druge četvrtine, domaćin otišao sa deset poena viška.

 

Nakon samo pet minuta igre u nastavku susreta Chicago je imao plus 21, a Bullsi su karjem treće četvrtine imali prednost, 80:57. Potom je uslijedila nevjerovatna serija Bucksa. Za samo šest minuta, napravili su seriju 25:2 i izjednačili rezultat. Do kraja su uspjeli i doći do vodstva i slaviti 93:92. Najefikasniji u pobjedi Bucksa bio je Ilyasova sa 18 poena, dok je kod Bullsa Rip Hamilton podsjetio na stare dane, sa 30 ubačenih poena.

 

Oklahoma - Charlotte 114:69

 

Oklahoma i ove sezone igra u skladu sa očekivanjima, a Bobcatsi Michaela Jordana su najveće iznenađenje na startu ove sezone. Večeras je protivnik ipak bio pretežak. Oklahoma je prvu četvrtinu riješila u svoju korist, 28:12. Nastavila je prednost Oklahome rasti i u nastavku prvog poluvremena. Limitirali su Bobcatse na samo 24 poena nakon 24 minute igre i na odmor otišli sa vodstvom 64:24. Ušla je tako Oklahoma u historiju, kao jedini tim koji je svog protivnika na poluvremenu vodio 40 razlike. 

 

U nastavku je domaćin bez problema sačuvao rezultat. Nakon trećeg perioda vodili su 88:43 i na kraju slavili, sa ubjedljivih 114:69. Najefikasniji u redovima pobjedika bio je Durant sa 18 poena, dok je za očajne Bobcatse 10 postigao Taylor. 

 

U ostalim susretitma večeri, Memphis je teže od očekivanog savladao Cavse, 84:78. Odličan susret odigrali su Utah i Denver, a u dvorani je bio i legendarni trener, Sloan. Slavio je domaćin, 105:103, a odličan je bio Al Jefferson sa 28 postignutih poena. 

U posljednjem susretu večeri, Hornetsi su pomalo iznenašujuće slavili u Staples centru protiv Clippersa. Nisu domaćinu pomogla ni 33 poena Butlera. 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.