Prvi poraz Mirze Teletovića
Mirza je odigrao solidnu utakmicu

ACB liga

Prvi poraz Mirze Teletovića

Večerašnjom utakmicom između Pamese i Caje Laboral kompletirano je peto kolo ACB lige. Nakon pet odigranih kola samo Real Madrid ima sve pobjede, dok Estudiantes i Unicaja još nemaju pobjede.

Mirza Teletović je u poraz Caje odigrao solidnu utakmicu, dok je Nihad Đedović još sinoć upisao prvu pobjedu sa svojim Xacobeom.

Caja Laboral našeg Mirze Teletovića doživjela je prvi poraz u novoj sezoni i to na gostovanju u Valenciji kod Pamese rezultatom 81:74. Mirza Teletović je u poraženom timu postigao 7 poena, a najbolji u redovima Caje bio je Splitter s 19, dok je kod Pamese najbolji bio Martinez s 23 poena.

Unicaja kao da ima dva tima, jedan za Euroligu a drugi za ACB ligu. I dok u evropskom takmičenju još uvijek nemaju poraza u španskom prvenstvu nakon pet kola nemaju ni jednu pobjedu. Novi, peti poraz tim iz Malage doživio je od Cajasola rezultatom 63:61. U redovima Cajasola najbolji su bili Ellis sa 12 i Calloway s 11 poena, dok su u redovima Unicaje najbolji bili Dean sa 16 i Jimenez sa 12 poena.

Nakon pet kola jedini tim uz Unicaju koji još uvijek nema pobjede je Estudiantes koji je danas poražen od Barcelone na svom parketu sa 78:75. Pete Mickeal je sa 15 poena predvodio Barcu do pobjede, a Morris i Navarro su dadali po 10. Blake Ahearn je s 15 bio lider poraženog tima.

Najubjedljiviju pobjedu petog kola upisala je Gran Canaria koja je pregazila Granadu sa 102:65. Najviše poena u pobjedničkom timu imali su Carroll i Sanders po 20, dok je Hendrix sa 19 poena bio prvo ime Granade.

Lagun Aro je do treće pobjede stigao u gostima kod Murcije rezultatom 81:73. Mucia igra vrlo loše na početku nove sezone iako su najavljivali čak i borbu za prvih osam, odnosno doigravanje. Barbour sa 19 i Panko sa 17 poena bili su najbolji kod Ara, dok su Miloš Vujanić sa 16 i Vlado Šćepanović sa 13 bili najbolji u Murciji.

Alicante je bio ubjedljiv protiv Manrese sa 71:54. U pobjedničkom timu najbolji su bili Andriuskevicius sa 11, a Llompart i Garcia su ubacili po 10. Kod Manrese prvo ime je bio Ahmad Nivins sa 14 poena.

Rezultati:

Gran Canaria – Granada 102:65
Cajasol – Unicaja Malaga 63:61
Murcia – Lagun Aro 73:81
Alicante – Manresa 71:54
Estudiantes – Barcelona 75:78
Pamesa – Caja Laboral 81:74
Bilbao – Real Madrid 70:96
Xacobeo – Fuenlabrada 86:66

Poredak: Real Madrid 5-0, Caja Laboral, Barcelona i Fuenlabrada 4-1......Xacobeo, Bilbao i Murcia 1-4, Estudiantes i Unicaja 0-5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.