Prvi porazi Oklahome i Miamija

NBA liga

Prvi porazi Oklahome i Miamija

M. Skaka

Tek u svojoj šestoj ovosezonskoj utakmici Dallas Mavericksi izgledali su kao ekipa dostojna titule šampiona.

Dallas Mavericksi sinoć su u American Airlines centru savladali do sada neporaženu ekipu Oklahoma Cityja rezultatom 100:87, prvenstveno zahvaljujući odličnoj seriji u trećoj četvrtini u kojoj je Dirk Nowitzki ubacio 10 od svojih 26 sinoćnjih poena.

Dallas je do sada odavao utisak prestare ekipe koja ne može držati tempo koji nameće raspored NBA lige, ali tek u svojoj četvrtoj utakmici koju su odigrali unutar pet dana Mavsi su pružili svoju najbolju partiju.

Sa druge strane, Thunder je bolje počeo utakmicu i činilo se da će to biti još jedna rutinska pobjeda Oklahoma Citya nad umornim protivnikom, pogotovo nakon što su domaćini promašili 9 od prvih 11 šuteva. Međutim, Mavsi su se vratili u drugoj četvrtini, a u trećoj stvari u svoje ruke uzeo je Dirk Nowtzki, a onda je sve bilo gotovo za Gromovnike.

U ovom susretu Dirk Nowtzki pogodio je svoj 8000 koš. On je četvrti strijelac među igračima koji su još uvijek aktivni (Bryant, Garnett i Duncan su i dalje ispred njega), te 31. na listi NBA strijelaca svih vremena.



Uz prvo poraz Oklahoma Cityja stigao je i prvi poraz Miamija. Pobjednička serija Heata stigla je do kraja u Atlanti gdje su ih Hawksi nadigrali sa 100:92.

Joe Johnson pogodio je 21 poen, McGrady ubacio nekoliko značajnih trojki i imao sjajnu asistenciju za Josha Smitha u posljednjoj četvrtini i Hawksi su se uspjeli vratiti nakon dvocifrenog zaostatka u ranoj fazi utakmice.

Na kraju, Tracy McGrady ubacio je 16 poena kao i Al Harford, dok je na drugoj strani najbolji bio budući mladoženja LeBron James sa 28 poena, Chrish Bosh dodao je 19, a Dwayne Wade 12 poena uz 10 asistencija, ali i očajan šut od 4/17.



U Minneapolisu San Antonio izgubio je od Minnesota Timberwovesa 106:96, ali još veči gupitak za Mamuze je slomljena ruka Manu Ginobilija. Ginobili se povrijedio u drugoj četvrtini i Spursi su mogli vidjeti djelić onoga što ih očekuje u nastavku sezone u kojem će morati igrati bez svog prvog strijelca.

Timberwolvese je predvodio Kevin Love sa 24 poena i 15 skokova, Luke Ridnour ubacio 19 i dodao 9 asistencija, a Wes Johnson ubacio 14 poena uz šut 6/6. Spursima nije pomoglo ni 16 poena i 5 asistencija Tima Dincana te jednak broj poena Richarda Jeffersona.



Golden State Wariorsi nisu mogli do pobjede u Phoenixu. Steve Nash proigrao je u posljednjoj četvrtini kada je ubacio 13 od svojih, u ovoj sezoni rekordnih, 21 poena, a rookie Markieff Morris dodao je 16 za slavlje Phoenixa sa 102:91. Zanimljivo je da Golden State nije slavio u Phoenixu još od marta 2005. godine - punih 13 utakmica.



U Bostonu prvo ime susreta bio je Ray Allan sa 27 poena, od toga 11 u posljednjoj četvrtini za drugu izastopnu pobjedu nad Washingtonom. Sinoće je rezultat bio Celtics - Wizards 100:92. Allanu je pomogao i Paul Pierce sa 21 poenom i 8 skokova dok je boje Washingtona pokušao odbraniti Andray Blatche sa 28 poena i 9 skokova, ali nedovoljno za trijumf.



Kod New Yersey Netsa slavila je Indiana predvođena Paul Georgeom i Deron Williamsom rezultatom 108:94. U New Yorku, Andrea Bargnani i DeMar DeRozan ubacili su po 21 poen za pobjedu Toronto Raptorsa nad Knicksima 90:85, a u Detroitu 26 poena Bena Gordona bilo je dvoljno da se pobijedi Orlando. Konačan rezultat glasio je Detroit 89 - Orlando 78. Denver je savladao Milwaukee sa 91:86, a najmanja razlika sinoć je bila u Salt Lake Cityju gdje je Utah savladao New Orleans sa 94:90.


NBA liga, ponedjeljak:

Boston Celtics - Washington Wizards 100:92
Detroit Pistons - Orlando Magic 89:78
Miami Heat - Atlanta Hawks 92:100
New Jersey Nets - Indiana Pacers 94:108   
New York Knick - Toronto Raptors 85:90
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 106:96
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 100:87
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 91:86
Utah Jazz - New Orleans Hornets 94:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.