Puljko: Moramo biti oprezni i koncentrirani
Hrvoje Puljko

Uoči derbi utakmice Lige 6 između Bosne i Širokog

Puljko: Moramo biti oprezni i koncentrirani

HKK Široki TT Kabeli sutra igraju derbi utakmicu u Sarajevu protiv najvećeg rivala sarajevske Bosne.

Iako je Bosna u ovoj sezoni dosta loše igre pružala,  te je u svim ovosezonskim susretima poražena od Širokog, za pretpostaviti je da nas večeras očekuje jedna dobra utakmica i nadamo se da će igrači opravdat epitet najvećeg derbija bh lige.

U prvom susretu u Ligi 6 Široki je „demolirao“ Bosnu na Pecari rezultatom 104:77, ali Širokobriježani znaju da se sutra igra nova utakmica i da u susret moraju ući maksimalno ozbiljno.

„Bosna nije lak protivnik kako izgleda. Ovaj njihov poraz u Mostaru ne treba značiti da ćemo imati mi tu neku laku utakmicu. Između Širokog i Bosne postoji rivalstvo i mi idemo gore maksimalno oprezni i koncentrirani, da odigramo kvalitetnu utakmicu, a onda ako se pokaže prilika za pobjedu trebamo je iskoristiti. Kažem opet sigurno da neće biti nimalo lako.“, rekao je Hrvoje Puljko za SportSport.ba.

U momčad Širokog se vraća Branimir Longin,a novost je da će se večeras u momčadi naći i mladi Boris Barać, talentirani reprezentativac Hrvatske, s kojim je Široki nedavno potpisao četverogodišnji ugovor.

Trener Ivan Velić ni u ovoj utakmici neće moći računati na još uvijek nedovoljno oporavljenog Chestera Masona, te već duže vrijeme povrijeđenog Ivana Siriščevića.

Utakmica između Bosne i Širokog igra se večeras s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na BHT1 televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.