"James može biti bolji od Jordana"

Charles Barkley:

"James može biti bolji od Jordana"

Jedan od najvećih NBA igrača bez osvojenog prstena, Charles Barkley, smatra da bi LeBron James mogao biti bolji košarkaš nego što je to bio Michael Jordan.

U sklopu prve epizode ovogodišnje emisije NBA TV-a, „Open Court“ Barkley je izjavio da James može biti bolji od Jordana.

„Da, mislim da može biti bolji od Jordana.“,  rekao je Barkley. „Mislio sam da nikada nikoga neću uporediti sa Jordanom, ali ovaj momak, LeBron James sve radi kako treba. Radio je i Jordan, LeBron James je samo veći, jači i brži. To je jedina razlika“, riječi su Charlesa Barkleya.

Podsjetimo, LeBron je prošle sezone osvojio svoj prvi prsten, Jordan ih ima šest. Ipak po nečemu se LeBron izjednačio sa Jordanom. Osvajanjem zlatne medalje u Atini, James je uz Jordana postao jedini igrač koji je u jednoj sezoni bio najkorisniji igrač regularnog dijela sezone, najkorisniji igrač NBA finala i osvajač zlatne olimpijske medalje.

Pred Jamesom su najbolje košarkaške godine i poređenje sa Jordanom je nešto što ne može izbjeći. Da li će biti veći ili ne, stvar je ukusa. Jedno je sigurno, kvalitet i košarkaško znanje niko mu ne može osporiti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.