"Kada je talenat u pitanju, u rangu sam LeBrona i Duranta"
Foto: EPA

Za Michaela Beasleyja sve je stvar percepcije

"Kada je talenat u pitanju, u rangu sam LeBrona i Duranta"

Novi krilni košarkaš New York Knicksa Michael Beasley je nekada važio za jednog od najtelentovanijih košarkaša u NBA ligi, ipak, njegova karijera, do sada, protiče u osrednjosti.

Beasleyja je 2008. godine drugim pickom na draftu izabrao Miami Heat, ali on nikada nije uspio opravdati očekivanja i postati super zvijezda najbolje košarkaške lige na svijetu.

Samo je u sezoni 2010/2011 nagovijestio da posjeduje ogroman potencijal. Tada je u dresu Minnesota Timberwolwesa bilježio prosječno 19.2 poena, 5.6 skokova i 2.2 asistencije po utakmici.

Povrede i mnogobrojni problemi na terenu, i izvan njega, su spriječili njegov razvoj, a Beasley smatra da je, barem kada se radi o "sirovom talentu" u rangu sa najboljima, LeBronom Jamesom i Kevinom Durantom.

"Stvar je percepcije. Što se tiče talenta u rangu sam sa Kevinom Durantom i LeBronom. Mogu se porediti s najboljima na svijetu", izjavo je Beasley za Bleacher Report, pa dodao:

"Nisam arogantan. Jednostavno sam to uvijek osjećao. Ali počeo sam upadati u nevolje čim sam stigao u NBA, zamjerio sam se velikom broju ljudi."

Danas 28-godišnjak, Beasley je u svojoj karijeri bio član Miami Heata, Minnesota Timberwolvesa, Phoenix Sunsa, kinskog Shandong Golden Starsa, Houston Rocketsa i Milwaukee Bucksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi