"Meni je BiH sve, vrijeme će pokazati ko je kriv"

Jusuf Nurkić za SportSport.ba

"Meni je BiH sve, vrijeme će pokazati ko je kriv"

Midhat Šljivak

Košarkaš Denver Nuggetsa Jusuf Nurkić izuzetno je ljut nakon nove igre s njegovim imenom. Naš sjajni košarkaš je za SportSport.ba istakao da je razoačaran nakon današnjeg istupa čelnika KSBiH..

"Jako sam razočaran povodom nove sapunice i načinom na koji se pokušavaju riješiti problemi. Mene, niti mog agenta, niko nije kontaktirao", istakao je Jusuf Nurkić na početku razgovora za SportSport.ba.

Naš košarkaš je i te kako ljut zbog čestog spominjanja njegovog imena u lošem kontekstu.

"Govore o mom agentu loše, a da njega nije bilo, teško da bih ikad bio pod našom zastavom. Tek poslije ovog ljeta znam zašto mnogi igrači ne žele igrati za moju Bosnu i Hercegovinu. A zamislite da su svi tu", govori Nurkić.

"Ova hajka protiv mene vodi se na smiješan način.Ovaj put se samo može dodatno pogoršati sve! Ja sam rekao da ne želim imati više nikakva posla i kontakte sa njima (ljudima iz KSBiH op.a).  Vrijeme će pokazati ko je kriv. Čovjek koji dovodi moj patriotizam i moje ponašanje u pitanje, svi znamo ko je i šta je. Istina je samo jedna. Nisam ni prvi, a ni posljednji koji je napustio reprezentaciju iz ovih ili onih razloga", ističe fantastični bh. košarkaš.

Nurkić se često čuje sa Mirzom Teletovićem, ali i sa bivšim saigračima iz Zadra i Cedevite.

"Da, naravno, u kontaktu sam s Mirzom. Pokušavam da održavam kontakte svaki dan. Najviše se čujem sa Lukom Babićem i Ive Ivanovom", govori Nurkić.

Za kraj razgovora Nurkić je imao posebnu poruku...

"Za moju Bosnu i Hercegovinu i moj narod  meni je čast igrati i predstavljati je kako ona zaslužuje", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Jusuf Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije