"Nadam se da Nurkić neće rizikovati svoju karijeru"

Centar Warriorsa poručuje

"Nadam se da Nurkić neće rizikovati svoju karijeru"

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je prije nešto manje od mjesec dana doživio prelom fibule desne noge, zbog čega je propustio prve dvije utakmice playoffa protiv Golden State Warriorsa.

Nurkić je u trećoj utakmici odigrao 17 minuta uz učinak od dva poena, 11 skokova i četiri asistencije, a moglo se jasno vidjeti da nije potpuno spreman.

Centar Golden State Warriorsa JaVale McGee je pred večerašnju, četvrtu utakmicu savjetovao Jusufa Nurkića da se ne kocka.

"Nurkić je u trećoj utakmici igrao prilično dobro, ali vidjelo se da nije 100% spreman. Nadam se da se neće kockati sa svojom karijerom i da, u želji za dokazivanjem u playoffu, neće žuriti sa povratkom na teren", poručio je McGee.

Trener Blazersa Terry Stotts rekao je novinarima u nedjelju da je Nurkić poslije utakmice imao bolove u desnoj nozi, te da neće igrati na četvrtoj utakmici koja je na rasporedu u noći s ponedjeljak na utorak od 4:30 sati, ali još uvijek nije poznato da li bi igrao na eventualnoj petoj utakmici.

Nurkić od dolaska u Portland bilježi 15 poena i 11 skokova po utakmici, ali se i sezona za njegovu ekipu približila kraju s obzirom da Golden State vodi sa 3:0 u seriji.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi