Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda

"Nadograđivati tim, ali vidjet i šta vrijeme donosi"

Košarkaši tuzlanske Slobode porazom od Igokee oprostili su se od svojih navijača u polufinalu play-offa. 

Tim Damira Mulaomerovića nasuprot sebe imao je apsolutnog favorita, aleksandrovačku Igokeu, a aplauzi za obje ekipe po završetku utakmice govori kako iskreni poklonici crveno-crnih boja nisu nezadovoljni. 

"Mi smo u ovoj utakmici pružili maksimum, ali nismo mogli doći do pobjede. U ovoj utakmici nisam mogao računati na Mirzu Hrnčića, a taj problem nas je pratio kroz cijelu sezonu. Ostvarili smo, po meni, fantastičan rezultat i izražavam svoju zahvalnost igračima i našoj vjernoj publici", kaže trener Tuzlaka Damir Mulaomerović.

U dvije godine od povratka u elitni razred bh.košarke Sloboda je ostvarila svoje ciljeve. Šta će biti u ljetnoj pauzi, ostaje da se vidi.

"U svakom slučaju trebali bi nadograđivati tim, ali vidjet ćemo šta nosi vrijeme", kazao je Mulaomerović. 

Nekim od igrača je istekao ugovor, neki čekaju dogovor, a mnoge stvari moraju biti definisane prije odlazaka na godišnji odmor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.