"Nurkić je nestao kao superheroj!?"

Amerikanci prate sve, čak i amateri:

"Nurkić je nestao kao superheroj!?"

Nakon što ste pročitali naslov vjerovatno ste pomislili da ima veze sa posljednjim prepiskama preko medija između KSBiH i generalnog sekretara Haruna Mahmutovića sa jedne i Jusufa Nurkića i njegovog menadžera sa druge strane, ali nema!

Mladi bh. centar protekle noći sa svojim timom igrao je protiv Houstona, a Rocketsi su savladali Nuggetse tek nakon produžetaka.

Da Amerikanci vole košarku nije nešto novo, a neki od njih se upuštaju u dublje analize pojedinih detalja određenih utakmica. Ovoga puta na "meti" analize našao se Jusuf Nurkić. 

Pred sami kraj treće četvrtine dok su ostali njegovi saigrači trčali ka svom košu kako bi igrao stali spremno u odbranu, Nurkić je "bacio" pogled na semafor kako bi vidio koliko je vremena ostalo do istekao, što je nepoznati komentator okarakterisao kao pametan potez. 

Ipak, nakon što je u odbrani pokušao izblokirati Hardena koji je odigrao pas u ćošak Nurkić je završio u gledalištu odakle se nije vratio, što je totalno zaprepastilo nepoznatog komentatora koji je kontatovao: "Dečko je nestao kao superheroj!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.